VeelGesteldeVragen

De kern van het privacy beleid van Google is het volgende: jij blijft de eigenaar van jouw data. En dit is de juridische grondslag die verklaart waarom Google een ander geen toegang mag geven tot jouw data. De data is eenvoudigweg niet van Google zelf. Google faciliteert het vasthouden van je data, maar het eigendom blijft bij jou. Natuurlijk zijn er uitzonderingen op deze hoofdregel en daar gaat Google op de volgende manier mee om.

Alle G Suite versies hebben dus dezelfde SLA (Service Level Agreement) overeenkomst. Dus of je nu een ZZP’er bent, Randstad, Presis, Laurens, Terre des Hommes, WorldPressPhoto of Coolblue, iedereen heeft dezelfde Google SLA overeenkomst. Google maakt geen onderscheid in bedrijfsgrootte. Er geen zijn ‘enterprise’ versies. Er is 1 type overeenkomst die gebruikt word in alle G Suite versies. That’s it. Wel zo eenvoudig en overzichtelijk natuurlijk. De details van het SLA kan je hier vinden.

Zou je de overeenkomst zelf willen doorlezen, geen probleem. Je kunt de hele overeenkomst hier vinden.

Meer dan eens krijgen wij de vraag of de Amerikaanse overheid bij je gegevens kan komen. Nu is dat technisch gezien niet onmogelijk, echter moet er aan de volgende drie voorwaarden in het geval van de Patriot act (die inmiddels al weer vervangen is) voldaan worden:

   - De betreffende organisatie moet in het eigen land als terroristische organisatie aangemerkt worden

    - De betreffende organisatie moet in Amerika als terroristische organisatie aangemerkt worden.

    - Een federale rechter (dat is het hoogste orgaan) moet toestemming hebben gegeven.

En pas dan, en alleen dan, zal Google aan jou aangeven dat er een verzoek tot toegang tot jouw data aangevraagd is. Je zult begrijpen dat punt 1 voor de grootste blokkade zal zorgen. Het gedetailleerde verhaal hieromtrent met alle mogelijke andere opvraag-scenario's, kun je hier vinden.

Met G Suite beschikt u over enkele aanvullende professionele services die niet zijn inbegrepen in de gratis apps voor consumenten. Deze services betreffen onder andere een aangepast zakelijk e-mailadres (@uwbedrijf), twee keer zo veel cloudopslag voor Gmail en Drive, zeven dagen per week dag en nacht ondersteuning per telefoon en e-mail, gegarandeerd 99,9% uptime voor zakelijke e-mail, ondersteuning voor gebruik met Microsoft Outlook, extra beveiligingsopties zoals authenticatie in twee stappen en SSO, en beheerfuncties voor gebruikersaccounts. 

G Suite is een prachtig product van Google. Wij geven wel de systeem administratie ondersteuning maar doen niet de verkoop. De marge die Google geeft is te klein om de kosten (extra administratieve- en financieringslast) te dekken. Dat geeft ons commecieel twee keuzes: We gaan bij klanten (ongevraagd) additionele producten pluggen of we leveren niet het product maar wel een duidelijke dients tegen een redelijke vergoeding. Wij hebben voor het laatste gekozen.
Dit geeft U meer vrijheid, u krijgt alleen wat u zelf nodig heeft, de verantwoordelijkheden liggen duidelijk, de kosten zijn steeds minimaal en duidelijk, u bent in control en hoeft zich niet te verdiepen in de beheer systemen van Google.

Een andere vraag?

Neem contact met ons op.